20121025

Perumahan Terbengkalai di Bandar Baru Klang

October 25th, 2012

Saya telah membeli apartment dari syarikat perumahan PNSB Acmar pada bulan Disember 2005. Semasa promosi jualan saya dimaklumkan bahawa apartment tersebut telah 60% siap dan dijangka akan siap paling lewat pada penghujung tahun 2006. Namun sehingga kini, projek tersebut masih belum siap & saya tidak lagi menerima apa-apa progress report.

Saya pernah menelefon syarikat perumahan & jawapan tetap sama iaitu projek itu tertangguh dan mereka sedang mencari kontraktor lain untuk menyiapkan projek tersebut. Laporan kepada KPKT juga telah saya buat dalam tahun 2010 tetapi sehingga kini masih tiada tindakan atau maklumbalas. Setiap bulan gaji saya dipotong oleh Bahagian Pinjaman Perumahan & amat membebankan saya sekeluarga.

Saya amat kecewa tertekan kerana terpaksa mendukung “biawak hidup” ini tanpa sinar harapan yang boleh menyelesaikan masalah saya. Disamping menjadi bebanan kepada saya sebagai pembeli, projek terbengkalai ini juga memalukan saya sebagai warga kota Klang kerana ia terletak di kawasan Bandar Baru Klang, di pintu masuk bandar Klang.

Saya berharap masalah saya mendapat perhatian pihak yang bertanggungjawab.

By: Norazlina

Tiada ulasan: